Malemester Fossum Nordsjö Idé & Design

Meny

Kristina Alva räng sitter på trappa

Velkommen hjem til Kristina og Mattias

”Jeg elsker farger”

Her bor: Kristina og Mattias, med Kristinas døtre, Alva 10 år og Elsa 15 år.

Hvor: 
I et gammelt, vakkert hus bygget i 1909 i Räng By, midt på sletten mellom Vellinge og Höllviken. 140 kvm på 1,5 plan, pluss et lite anneks i hagen.

Yrke: 
Kristina er salgssrepresentant hos Rice for sør-Sverige og Mattias är accounting manager hos QlikTech International AB.

Fargesterkt, morsomt og trivelig

Kjører du den gamle landeveien fra Vellinge mot Kämpinge, passerer du det gamle skiltet til Räng by. Etter en kraftig venstresving er du inne på den lille hovedgaten. Räng er en riktig perle med små skånehus som er nennsomt renoverte. Det føles som om du befinner deg langt ute på landet til tross for at Falsterbo-nesets hvite sandstrender og golde furuskoger ligger innen sykkelavstand – og København ikke er mer enn tre kvarters biltur unna.

Her, midt i den lille byen, med utsikt over såmark og hestehager, har Kristina og Mattias funnet sitt drømmehus.

Det er bygget i håndlaget tegl, på gulvene ligger brede plankebord og huset har smårutede originalvinduer. En praktfull grunnrenovering var gjennomført av de forrige eierne, så dette var midt i blinken for Kristina og Mattias. Deres drøm om et gammelt hus med utsikt over markene var blitt virkelighet.

Det vi har gjort siden vi flyttet inn er å tapetsere noen vegger, malt en del gulv, skiftet hvitevarene på kjøkkenet og bygget et søtt, lite gjestetoalett, forteller Kristina. Annenetasje rommer et arbeidshjørne og døtrene mine, Elsa og Alvas, soverom. De bor hos meg annenhver uke, og får da ha hele etasjen for seg selv.

matbord färgsprakande dukning rice

fägglatt kök rice öppna hyllor

Kjøkkenliv, med en fargesterk miks av nyttige gjenstander.

smeg ljusblått pasteller kök grön stol

Pastell karamell! Jovisst, er fargene i denne hallen uimotståelige. En sjarmerende gammel stol har fått nye klær og skaper et flott blikkfang.

tallriksställ turkost kokböcker kök

På kjøkkenet inspirerer Leila, Cecilia Wikbladh, Martha Stewart og Morberg.

Huset, som tidligere var byens fengsel

Til huset hører det en vidunderlig hage som er fylt med velduftende roser, og på det grønnmalte stakittgjerdet som hegner rundt tomten klynger det seg en praktfull nypehekk. Det du ikke ser fra den store veien, er at det ligger enda et lite hus på baksiden, med utsikt mot åkrene. Det ligner mest på et galleri, da den ene gavlveggen består av et heldekkende, smårutete vindu. Sant å si var huset før i verden byens fengsel. Et av husets mindre vinduer er faktisk fortsatt dekker med gitter! Tanken er at dette etter hvert skal innredes som gjestehus eller som bosted for barna.

For Kristina er det detaljene som gjør forskjellen. Tapet er en favoritt som er morsom og som frisker opp – og mye farger, akkurat nå i alle fall, for hun skifter stil ofte. Hennes forrige hus var mer shabby chic, overveiende i hvitt og blått. I dette huset har hun tapt seg i fargene.

vardagsrum pasteller vit soffa

dotter läser barnbok öppen dörr

trappa kristina sitter arbetsbord piptapet

Fint porselen og morsomme kjøkkendingser

– En hvit grunnfarge er selvsagt en forutsetning, eller blir det hele for urolig. Dette gamle huset har jo sin egen sjel. Det er litt skjevt og skakt, sier Malin. Jeg synes absolutt ikke om når det er for perfekt.

Fint porselen og morsomme kjøkkengjenstander kommer ikke til sin rett bak stengte skapdører, mener hun. Derfor er det åpne hyller som gjelder i Kristinas kjøkken. En annen favoritt er vitrineskapet, som hun fyller med morsomme ting, både gammelt og nytt. Det er mye å se på og oppdage hjemme hos Kristina.

Ingen idétørke!

Det virker ikke som om Malins idérikdom noengang tar slutt. Her blandes loppisfunn med arvegods og nyskapende gjenstander fra produsenter jeg aldri har hørt om. Å lage ting selv skremmer henne heller ikke. Å kle om en stol eller lage en fargeglad lampeskjerm tilhører favorittene. Her finnes det ingen idétørke!

Kreativiteten har vært der hele livet, og å arbeide med innredning og design har falt seg helt naturlig for henne. I ca seks år drev hun interiør- og barnebutikken “Prinsar og små sessor” i Höllviken. I to år har hun nå vært ansatt som selger for Rice i søndre og vestre Sverige. Hun virker som skapt for det hun gjør. Med sin positive og sprudlende utstråling lever hun virkelig som hun lærer – og hun elsker Rice!

matsal rice färgglatt dukat

Kristinas favoritter:

Designer: Tricia Guild, for hun er så flink med farger.
Bloggere: Tipsy Tessie, everydaymagic.dk, daisypinkcupcake.blogspot.se
Designmerker: Har ingen spesiell, kjøper det jeg liker.
Bestikk: Liker gammelt sølvbestikk like mye som bestikket mitt med plasthåndtak.
Møbler: Ønsker meg en gammel rottinggavl till sengen.
Tallerkener: Elsker dem jeg har, ellers gammelt med blått motiv.
Tepper: Elsker plasttepper, gjerne med mønstre i orientalisk stil.
Mat: Asiatisk.
Farger: Rosa, mint, turkis og blått.

rosa lampfot djurmotiv

säng sängbord färg hemma hos

kökssoffa blå lampfot

Et deilig hjem som innbyder til lune sommerkvelder med en spennende bok.

toa röd pip tapet gästtoalett

Tapetet på gjestetoalettet heter Pip og kommer fra InTrade.

turkost vitrinskåp plastmatta glaskupa svamp

Våg å møblere midt i rommet! Her har man latt et bord få pryde hallens sentrum.