Malemester Fossum Nordsjö Idé & Design

Meny

Fargeguide Terrassebeis

Kjenn de deilige, varme solstrålene. Nå kan vi endelig finne frem utemøbler og solbriller og følge med på at hagen blir grønn og frodig igjen. Vi unner oss lange frokoster i det friske morgenlyset og sene middager på milde sommerkvelder. Vi senker skuldrene og nyter vårt favorittrom – uterommet.

Gi treverket utendørs et godt grunnlag og noen strøk med beskyttende beis. Terrassen vil holde seg pen i mange år, til tross for sterkt sollys, kraftige regnskyll, kaffeflekker og annet som kan inntreffe hjennom en lang sommer.

Lev litt grønnere

Trenden er klarere enn noen gang – uteplassen skal oppleves som mer naturlig. Gi derfor uterommet en mildere og mer naturtro nyanse, for eksempel gjennom terrassen. Utemøblene kan gjerne få smake på litt sterkere farger for å skape en spennende atmosfære. Det viktigste er at du får en uteplass du trives med.

På bildet er fargen 415 Portør brukt på terrassegulvet.

415 Portør
414 Tromøy
413 Engelsviken
412 Hamresanden

Skap nye rom

Du kan gi uteplassen en god og balansert romfølelse ved å fremheve gulv, vegger og tak. Bruk pene farger som harmonerer med blomstene i krukkene, klatreplantene eller andre vekster. Fyll uteplassen med planter, urter, sitteplasser og pyntegjenstander. Puter, pledd og tepper gir en enda hyggeligere stemning.

På bildet er fargen 410 Brekkestø brukt på terrassegulvet.

411 Storesand
410 Brekkestø
409 Færder
408 Homborsund

Kle opp hele huset

Husk at terrassen er en del av huset. Fasadens og uterommets farger bør derfor harmonere. Det kan være vanskelig å finne nøyaktig den samme fargen hvis du har et dekkmalt hus. Da er det nok enklere å bruk en terrassebeis som gir en behagelig kontrast til fasaden. Ønsker du et dempet og stilrent miljø, er det lurt å belge en litt mer nøytral farge.

På bildet er fargen 406 Tjøme brukt på terrassegulvet.

407 Stavern
406 Tjøme
405 Nøtterøy
404 Skjærhalden

En ny og frisk vårhabitt

En vårrengjøring av terrassen med de rette produktene hindrer tilsmussing og soppangrep. Ja, det tar litt tid, men sluttresultatet blir suverent. Gjør jobben til et vårtegn.

Velg en beis i en farge du liker, så får du en holdbar flate som både er lettstelt og vannavvisende.

På bildet er fargen 401 Jomfruland brukt i trappa.

403 Hankø
402 Larkollen
401 Jomfruland
400 Marivold