Malemester Fossum Nordsjö Idé & Design

Meny

Slik beiser du terrassen

Å beise terrassen er går raskere med litt forberedelse, og jobben blir enklere med vår trinn-for-trinn guide. Det er så deilig når jobben er gjort, og du kan nyte solstrålene og terrassegulvet slipper å gjøre det samme.

Forberedelser

Før du kan fornye terrassegulvet, må gammel treolje/beis og smuss fjernes. Å beise terrassen er går raskere med litt forberedelse, og sluttresultatet blir bedre ved at du tar et par forbehold:

  • Beis ikke i sterkt sollys, i fuktig vær eller ved for lav temperatur. Start tidlig nok på dagen da kvelden gjerne bringer dugg.
  • Terrassen må være ren, tørr og fast før du begynner å beise. Tidligere behandlet treverk rengjøres med Tinova Wood Cleaner. Nytt impregnert treverk eller terrassegulv skal ligge og tørke i 1 – 2 mnd. og vaskes godt med Tinova Wood Cleaner for å fjerne overskuddssalter.
  • Sjekk at det ikke er meldt regnvær de første timene etter at du har beiset terrassen ferdig..
  • Husk at treverket må være helt tørt før Tinova UV Super terrassebeis påføres.

Her finner du tips til hvordan du vasker og renser terrassen

Slik beiser du terrassen din

Du kan bruke en pensel eller rulle til å beise terrassen. Bruk gjerne et forlengerskaft, så slipper du å stå bøyd eller på kne. Du finner ofte forlangerskaft på samme plass hos din forhandler som terrassebeisen. Velg en rulle som du kan låse.

Før du går i gang med beisingen bør du forviss deg om at det ikke ventes regn eller dugg de nærmeste seks timene.

Når treverket er tørt kan du påføre beisen. Start med endetreet, og bruk gjerne en pensel. Mett endetreet godt med beis minst 3–4 ganger.

Beis 2-3 bord i hele lengden av gangen. Påfør ett strøk med rulle eller pensel og ha rikelig med beis på. For å få et jevnt og pent sluttresultat, anbefaler vi at du fordeler beisen jevnt og unngår doble strøk. Bruker du rulle skal du nå låse rullen og stryk deretter beisen jevnt utover. Mal med pensel i glippen mellom terrassebordene før du går videre til neste 2-3 bord. Penselen kan også settes på forlengerskaftet så slipper du å stå bøyd. Fortsett på samme måte på hele terrassen.

Fjern overskuddsbeisen etter ca. 10-25 minutter med en tørr, lofri klut. La terrassen tørke.

Skal du beise eller olje terrassen?

Tinova UV Super Terrassebeis kan fargesettes i ønsket farge, og beskytter treverket mot solens UV-stråler. Vi kan dra paralleller til solkrem som beskytter huden mot solens UV-stråler. Tinova UV Super Terrassebeis kan brukes upigmentert, men pigmentert gir lengst levetid for terrassen. Produktet beskytter svært godt mot UV-stråler, hvilket betyr at treverket holder seg pent lengre.

En terrasseolje, som Tinova Traditional Allround Oil, er egnet der du ønsker en transparent og vannavvisende behandling for treslag som furu, gran og sedertre. Terrasseoljen kan på samme måte som Tinova UV Super terrassebeis benyttes til terrassegulv og hagemøbler av trykkimpregnert tre o.l. Begge produkter trenger godt inn i underlaget og hindrer fuktinntrengning og oppsprekking.

Se på terrassen som forlengelse av huset og velg en farge som passer til husfarge og eksteriørdetaljer. De grå fargene er som regel et sikkert valg for hus i Norden.